Chemie

Scheikunde.
(Natuur)wetenschap die zich bezighoudt met de verandering van stoffen, exact vak op de middelbare school, tevens (meervoudige) studierichting in het wetenschappelijk- en beroepsonderwijs. Binnen de chemie bestaan verschillende deelgebieden/differentiaties, zoals biochemie (chemie in levende wezens), organische chemie (koolstofchemie; houdt zich bezig met koolwaterstoffen en andere verbindingen die koolstof bevatten), anorganische chemie (die zich juist richt op stoffen zónder koolstof), analytische chemie (laboratoriumonderzoek), fysische chemie, polymeerchemie, enz.  

De studie van chemische reacties wordt chemie genoemd, net als de bedrijfstak die de chemische theorie nuttig toepast, en ook wel wordt aangeduid als de chemische procestechniek of de chemische industrie. De beoefenaar van de chemie wordt een chemicus genoemd.

De term ‘chemie’ wordt ook in overdrachtelijke zin gebruikt voor de positieve wisselwerking en het brede gevoel van begrip, herkenning en geestverwantschap tussen (groepen) mensen. Bij 'chemie' is sprake van een door beide zijden ervaren zinvol effect van het onderling contact.

Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.