Agenda

Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Per jaar Per maand Per week Vandaag Zoeken Ga naar maand
"Preventie van musculoskeletale aandoeningen"
Ongeveer 3 op de 5 werknemers in de EU klagen over musculoskeletale aandoeningen (MSA), oftewel werkgerelateerde aandoeningen van het bewegingsapparaat. Daarom organiseren de Focal Points van België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk op vrijdag 29 oktober het online evenement: “Preventie van musculoskeletale aandoeningen”. Dit online seminar is onderdeel van de EU-OSHA campagne “Verlicht de last”.

Verlicht de last

Het evenement vindt online plaats van 09:50 tot 14:30 uur en wordt geopend door Belgisch minister van werk Pierre-Yves Dermagne.
Professor Yves Roquelaure zal een keynote speech geven. Het delen van goede voorbeelden in de aanpak van fysieke belasting op het werk staat centraal tijdens dit evenement.

Wat zijn Musculoskeletale aandoeningen (MSA)?

Musculoskeletale aandoeningen of MSA zijn fysieke gezondheidsproblemen die hun oorsprong vinden in de werksituatie: rugpijn, peesontsteking, tenniselleboog, hernia, tintelingen, krampen en beperkingen van gewrichtsmobiliteit. Ze manifesteren zich in de spieren, pezen, zenuwen en gewrichten. Alle delen van het lichaam kunnen worden aangetast: de rug, nek, bovenste ledematen (schouders, ellebogen, polsen, handen, vingers) en onderste ledematen (heupen, knieën, enkels).
Locatie online
Organisatoren: Focal Points van België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.