Agenda

Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Per jaar Per maand Per week Vandaag Zoeken Ga naar maand
Heijermanslezing: Omgaan met nieuwe arbeidsrisico’s, een pleidooi voor arbovigilantie
De 33e Heijermanslezing op vrijdag 19 november 2021 heeft als titel ‘omgaan met nieuwe arbeidsrisico’s, een pleidooi voor arbovigilantie’. Wat zijn nieuwe arbeidsrisico’s, hoe komen bedrijfsartsen ermee in contact en wat kunnen zij ermee, concrete voorbeelden van recente nieuwe risico’s, en de noodzaak voor nationale en internationale samenwerking, zullen worden behandeld.

Prof. Lode Godderis zal de aftrap doen met voorbeelden en aanpak van nieuwe beroepsziekten in de kliniek. Nicole Palmen zal vertellen wie in Nederland zich bezighouden met nieuwe risico’s, hoe deze worden opgespoord en het gezondheidsrisico wordt ingeschat en onder de aandacht wordt gebracht. Henri Heussen zal voorbeelden laten zien vanuit de arbeidshygiënische praktijk.  Wat kan de arbeidshygiënist bijdragen aan het tijdig opmerken van nieuwe risico’s. Hoe kan een brug worden geslagen tussen wetenschap en praktijk?

Willem Pieter Piebenga en Herman Bartstra zullen casuïstiek presenteren van beroepsziekten ten gevolge van blootstelling aan chemische stoffen gezien bij de Polikliniek Mens en Arbeid (PMA) .

Annet Lenderink zal besluiten met uitleg wat arbovigilantie nu eigenlijk is en waarom ook de bedrijfsarts daarin zo belangrijk is. Over de noodzaak en uitdaging om nieuwsgierig te zijn en soms een stapje extra te doen om beter te begrijpen wat er aan de hand is.
Locatie www
Organisator: NCvB
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.