Agenda

Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Per jaar Per maand Per week Vandaag Zoeken Ga naar maand
MVK-MAH gecombineerd
Contact 030-2318212

Arbeidshygiëne en veiligheidskunde zijn twee nauw verbonden disciplines, want arbeidsveiligheid en gezondheid van werknemers ligt in elkaars verlengde. Veiligheidskundigen en arbeidshygiënisten helpen bedrijven om de arbeidsongevallen en beroepsziekten te voorkomen, iets wat nog steeds te veel voorkomt. In de praktijk zie je dan ook dat beide beroepsgroepen hecht samenwerken of zelfs in één persoon verenigd zijn.

Twee diploma's in één traject

Als je de gecombineerde opleiding Middelbare Veiligheidskunde-Middelbare Arbeidshygiëne succesvol afrond krijg je het diploma Middelbare Veiligheidskunde én het diploma Middelbare Arbeidshygiëne.

Inhoud opleiding

De gecombineerde opleiding Middelbare Veiligheidskunde-Middelbare Arbeidshygiëne bestaat uit:

Lestijden en duur opleiding

Lestijden avondopleiding: 17.45 tot 21.00 uur
Duur: 63 dagdelen les met aansluitend het scriptietraject.

Omvang van de opleiding en studiebelasting

De opleidingsduur van 1.370* uur is als volgt opgebouwd:
190 uur contacturen.
600* uur voor het scriptietraject.
580* uur zelfstudie.
* De genoemde getallen zijn indicatief. De totale studiebelasting is afhankelijk van reeds aanwezige kennis en ervaring en van het ambitieniveau.

Ervaring oud-cursist

Wim Barelds - AkzoNobel

"De opleiding had veel raakvlakken met de praktijk, vooral met de directe werkvloer. We kregen les van docenten uit het vak. Als we les over een arbeidshygiënisch onderwerp hadden, kregen we les van een arbeidshygiënist. Kregen we les over BHV, dan kregen we die ook echt van een brandweerman. Kijk, dat is echt hun expertise, dus je kunt die mensen helemaal uithoren, want ze weten er alles vanaf."

Mooie verbinding praktijk en theorie

Je krijgt les van docenten uit de praktijk: de beste kennis uit de eerste hand. Binnen de opdrachten komen opleiding en werk samen, deze voer je uit in de eigen werkomgeving. Je werkt vaak intensief samen met medecursisten waardoor je ook veel leert van hun ervaring en expertise.
Het onderwijs is geënt op de Nederlandse wet- en regelgeving, is up to date en anticipeert op nieuwe wetgeving.

Prettig studeren

PHOV beschikt over centraal gelegen goed bereikbare leslocaties in Utrecht en omgeving.
Doordat we een kleine gespecialiseerde organisatie zijn, ken je iedereen, zijn de lijnen kort en word je persoonlijk benaderd.

Locatie Utrecht Lunetten
Kijk ook op www.phov.nl of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.