Agenda
Arbeidshygiëne en veiligheidskunde zijn twee nauw verbonden disciplines, want arbeidsveiligheid en gezondheid van werknemers ligt in elkaars verlengde. Veiligheidskundigen en arbeidshygiënisten helpen bedrijven om de arbeidsongevallen en beroepsziekten te voorkomen, iets wat nog steeds te veel voorkomt. In de praktijk zie je dan ook dat beide beroepsgroepen hecht samenwerken of zelfs in één persoon verenigd zijn.
Twee diploma's in één traject
Als je de gecombineerde opleiding Middelbare Veiligheidskunde-Middelbare Arbeidshygiëne succesvol afrond krijg je het diploma Middelbare Veiligheidskunde én het diploma Middelbare Arbeidshygiëne.
Inhoud opleiding
De gecombineerde opleiding Middelbare Veiligheidskunde-Middelbare Arbeidshygiëne bestaat uit:
- Module Inleiding en wet- en regelgeving
- Module Veiligheid en Arbeidshygiëne
- Module Risico-inventarisatie en -evaluatie
- Module Veiligheid
- Module Leren van incidenten
- Module Fysieke belasting
- Module Gevaarlijke stoffen
- Module Fysische factoren
- Scriptietraject
Lestijden en duur opleiding
Lestijden avondopleiding: 17.45 tot 21.00 uur
Duur: 63 dagdelen les met aansluitend het scriptietraject.
Omvang van de opleiding en studiebelasting
De opleidingsduur van 1.370* uur is als volgt opgebouwd:
190 uur contacturen.
600* uur voor het scriptietraject.
580* uur zelfstudie.
* De genoemde getallen zijn indicatief. De totale studiebelasting is afhankelijk van reeds aanwezige kennis en ervaring en van het ambitieniveau.
Ervaring oud-cursist
Wim Barelds - AkzoNobel
"De opleiding had veel raakvlakken met de praktijk, vooral met de directe werkvloer. We kregen les van docenten uit het vak. Als we les over een arbeidshygiënisch onderwerp hadden, kregen we les van een arbeidshygiënist. Kregen we les over BHV, dan kregen we die ook echt van een brandweerman. Kijk, dat is echt hun expertise, dus je kunt die mensen helemaal uithoren, want ze weten er alles vanaf."
Mooie verbinding praktijk en theorie
Je krijgt les van docenten uit de praktijk: de beste kennis uit de eerste hand. Binnen de opdrachten komen opleiding en werk samen, deze voer je uit in de eigen werkomgeving. Je werkt vaak intensief samen met medecursisten waardoor je ook veel leert van hun ervaring en expertise.
Het onderwijs is geënt op de Nederlandse wet- en regelgeving, is up to date en anticipeert op nieuwe wetgeving.
Prettig studeren
PHOV beschikt over centraal gelegen goed bereikbare leslocaties in Utrecht en omgeving.
Doordat we een kleine gespecialiseerde organisatie zijn, ken je iedereen, zijn de lijnen kort en word je persoonlijk benaderd.