Agenda

Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Per jaar Per maand Per week Vandaag Zoeken Ga naar maand
Heijermanslezing: Arbeidsdermatologie
Contact NCvB
De Heijermanslezing op vrijdag 28 juni 2019 staat in het teken van de arbeidsdermatologie.

Eerst zullen Prof. dr. Thomas Rustemeyer en dr. Marie-Louise Schuttelaar, arbeidsdermatologen, u de laatste nieuwtjes op het gebied van de arbeidsdermatologie vertellen. Oorzaken, interventies, voorlichting en behandeling van arbeidsdermatosen komen aan bod evenals huidkanker door werk.
Na de theepauze zal Maryam Soltanipoor u vertellen over het onderzoek waarop zij een dag eerder is gepromoveerd. Zij heeft een interventiestudie uitgevoerd naar de effectiviteit van een preventieprogramma gericht op het voorkomen van handeczeem door het verbeteren van handverzorging onder verpleegkundigen. In het tweede deel heeft zij zich gefocust op de effecten van veelgebruikte irritantia in de zorg (waaronder zeep en alcohol) op de huidbarrière en de inflammatoire respons.
Vervolgens vertellen Marijke Schutte en Stan de Poot de eerste resultaten van het project gevaarlijke stoffen van het NCvB met het accent op beroepsgebonden huid- en luchtwegaandoeningen.
De middag besluiten we met casuïstiek. Voorbeelden van het onderzoek bij patiënten met arbeidsgerelateerde huid- en/of allergische klachten zullen worden gepresenteerd door Gerda de Groene en Jan Bakker, klinisch arbeidsgeneeskundigen.
Locatie Amsterdam
Organisator: Nederlands Centrum voor Broepsziekten
Kosten: geen
Accreditatie voor bedrijfsartsen is aangevraagd
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.