Agenda

Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Per jaar Per maand Per week Vandaag Zoeken Ga naar maand
Week van de Teek
Geef teken minder kans met de juiste bescherming

Beschermen tegen tekenbeten is meer dan controle van je lichaam aan het einde de dag. Er zijn verschillende mogelijkheden om je te beschermen tegen tekenbeten. Eén optie is het dragen van met permethrine geïmpregneerde kleding.

De teken-populatie groeit!
Het aantal mensen dat de ziekte van Lyme oploopt stijgt al jaren. Teken komen voor in natuurgebieden, maar ook in het groen de bebouwde kom! Het is belangrijk om je te beschermen tegen tekenbeten. Dit geldt niet alleen voor werkenden in het groen, maar ook voor recreanten. In verschillende buitensport winkels is kleding te koop die geïmpregneerd is met permethrine. Maar is iedere kleding hetzelfde? En waar moet je op letten? Kan mijn werkgever mij verplichten om de kleding te dragen?

Week van de teek
Van 15 t/m 21 april 2019 is het weer de 'Week van de teek'. NEN organiseert samen met experts op 17 april 2019 een bijeenkomst over teken en hoe je je kan beschermen tegen tekenbeten.
Experts geven uitleg over teken, bescherming tegen tekenbeten en het belang van het dragen van de juiste kleding. Het gaat over gezond en veilig werken en recreëren in een omgeving waar een hoog risico op tekenbeten is.
Locatie Delft
Organisator: NEN
Kosten: geen
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.
Oké Niet oké