Agenda
Deze kopopleiding is speciaal bedoeld voor HVK’ers en AH’ers die niet alleen willen leren wát inhoudelijk moet veranderen, maar ook hoe ze zorgen voor deze omslag in houding en gedrag van medewerkers.
Wat houdt het in?
De dagelijkse praktijk van de A&O-deskundige, waarbij de klant centraal staat, is het uitgangspunt van de kopopleiding. Een goedlopende organisatie is gebaat bij gemotiveerde, betrokken en gezonde werknemers, ook uit financieel belang. Aan de ene kant het organiseren van werk en functies en aan de andere kant gedrag en cultuur. Hiervoor wordt binnen de kopopleiding de bedrijfskundige invalshoek gecombineerd met sociologische en arbeidspsychologische inzichten en veranderkunde.
Gedragsverandering
Gedragsverandering klinkt wellicht abstract, maar wordt in deze kopopleiding heel concreet gemaakt. Je krijgt handvatten aangereikt voor diagnose, verdiept jouw kennis van veranderkunde, organisatiecultuur en vertaalt dit naar implementatieadvies voor bedrijven. Daarnaast ligt de nadruk op ontwikkeling van de organisatie die veiligheids- en gezondheidsgedrag stimuleert, dus vanuit de organisatie denken om veiligheid en gedrag te verbeteren.
Goede mix
Deze post HBO-opleiding heeft een goede mix van zelfstudie en samenwerking; praktijk en theorie.
De lessen worden vorm gegeven door gecertificeerde A&O-deskundigen en specialisten uit het vakgebied. De specialisten zijn onder andere docenten van verschillende universiteiten en kennisinstituut TNO.
Inhoud kopopleiding
De kopopleiding Arbeids- en Organisatiekunde bestaat uit (klik voor meer informatie op de betreffende module):
- Module Inleiding
- Module Kwaliteit van de arbeid
- Module Adviesvaardigheden A&O
- Module Verzuimmanagement
- Module Duurzame inzetbaarheid
- Module Veranderprocessen
- Module A&O'er als onderzoeker
- Traject eindopdracht
Lestijden en duur
Lestijden: 17.45 tot 21.15 uur
Duur: 15 maanden, incl. ½ jaar traject eindopdracht
Locatie
Utrecht
Omvang van de opleiding en studiebelasting
De opleidingsduur van de kopopleiding van 770* uur is als volgt opgebouwd:
250* uur studietijd.
520* uur voor het traject eindopdracht.
* De genoemde getallen zijn indicatief. De totale studiebelasting is afhankelijk van reeds aanwezige kennis en ervaring en van het ambitieniveau.
(Cursisten toegelaten tot de kopopleiding krijgen vrijstelling de modules Wet- en regelgeving, Adviesvaardigheden, Algemene veiligheidskunde en arbeidshygiëne, Risico-inventarisatie en -evaluatie, Beïnvloedingsvaardigheden en Managementsystemen. Deze zes modules samen met de modules van de kopopleiding A&O vormen de volledige A&O-opleiding van PHOV.)
Prettig studeren
Mocht je een onderdeel van het programma hebben gemist, is het mogelijk deze bij een volgende groep in te halen.
PHOV maakt gebruik van centraal gelegen goed bereikbare leslocaties in Utrecht en omgeving.
Cursusbureau PHOV
Doordat we een kleine gespecialiseerde organisatie zijn, ken je iedereen, zijn de lijnen kort en word je persoonlijk benaderd.