Agenda

Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Per jaar Per maand Per week Vandaag Zoeken Ga naar maand
Kopopleiding A&O
Contact 030-2318212

VOOR WIE?

Deze opleiding is speciaal bedoeld voor HVK’ers en AH’ers die niet alleen willen leren wát inhoudelijk moet veranderen, maar ook hoe ze zorgen voor deze omslag in houding en gedrag van medewerkers.


WAT HOUDT HET IN?
De dagelijkse praktijk van de A&O-deskundige, waarbij de klant centraal staat, is het uitgangspunt van de kopopleiding. Een goedlopende organisatie is gebaat bij gemotiveerde, betrokken en gezonde werknemers, ook uit financieel belang. Aan de ene kant het organiseren van werk en functies en aan de andere kant gedrag en cultuur. Hiervoor wordt binnen de kopopleiding de bedrijfskundige invalshoek gecombineerd met sociologische en arbeidspsychologische inzichten en veranderkunde.

Gedragsverandering
Gedragsverandering klinkt wellicht abstract, maar wordt in deze kopopleiding heel concreet gemaakt. Je krijgt handvatten aangereikt voor diagnose, verdiept jouw kennis van veranderkunde, organisatiecultuur en vertaalt dit naar implementatieadvies voor bedrijven. Daarnaast ligt de nadruk op ontwikkeling van de organisatie die veiligheids- en gezondheidsgedrag stimuleert, dus vanuit de organisatie denken om veiligheid en gedrag te verbeteren.

Goede mix
Deze post HBO-opleiding heeft een goede mix van zelfstudie en samenwerking; praktijk en theorie.

De lessen worden vorm gegeven door gecertificeerde A&O-deskundigen en specialisten uit het vakgebied. De specialisten zijn onder andere docenten van verschillende universiteiten en kennisinstituut TNO.

INHOUD KOPOPLEIDING

De kopopleiding Arbeids- en Organisatiekunde bestaat uit:

WAT KAN JE MET A&O?
  • herkennen van arbeidsrisico’s vanuit de organisatorische setting
  • implementeren van beleid
  • een effectieve samenwerkingsrelatie opbouwen
  • beïnvloeden van mensen en organisaties
  • adviseren over en het onderzoeken van de kwaliteit van de arbeid.

Je ontwikkelt jezelf tot een specialist in het verbeteren van de kwaliteit van de arbeid en duurzame inzetbaarheid en het verminderen van arbeidsrisico’s die vooral te maken hebben met de menselijke factor.

Naast jouw technisch inhoudelijke achtergrond richt je je ook op cultuur, organisatie, gedrag en veranderkunde. Dit bevordert sterk de integrale benadering om arbozaken binnen bedrijven continu te verbeteren.


STARTDATA

  • 27 september 2018 (avondopleiding)

Lestijden en duur

17.45 tot 21.15 uur    15 maanden, incl. ½ jaar traject eindopdracht

Locatie

Utrecht

Omvang van de opleiding en studiebelasting

De opleidingsduur van de kopopleiding van 770* uur is als volgt opgebouwd:

250* uur studietijd.

520* uur voor het traject eindopdracht.

* De genoemde getallen zijn indicatief. De totale studiebelasting is afhankelijk van reeds aanwezige kennis en ervaring en van het ambitieniveau.

(Cursisten toegelaten tot de kopopleiding krijgen vrijstelling de modules Wet- en regelgeving, Adviesvaardigheden, Algemene veiligheidskunde en arbeidshygiëne, Risico-inventarisatie en -evaluatie, Beïnvloedingsvaardigheden en Managementsystemen. Deze zes modules samen met de modules van de kopopleiding A&O vormen de volledige A&O-opleiding van PHOV.)

 

KOSTEN EN KORTINGSACTIES
Kosten kopopleiding A&O (start 2018)

€  7.850,-      deelnamekosten opleiding
200,-   lesmateriaal
350,-   deelname eindexamen
       
8.400,-   totale kosten opleiding (excl. 21% btw)

 Prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

KORTINGSACTIES

In het geval van kortingsacties worden niet meerdere kortingen gelijktijdig berekend maar geldt uitsluitend het hoogste kortingspercentage.

Vroegboekkorting

Meld je voor 25 juni 2018 aan voor de start op 27 september 2018 en ontvang 5% korting op de deelnamekosten opleiding. 

Lidmaatschap beroepsvereniging

Ben je lid van de BA&O, NVvA of NVVK? Dan krijg je 5% korting op de deelnamekosten opleiding.

Bedrijfskorting 

Als je je samen met 2 collega's aanmeldt (dus 3 medewerkers van dezelfde werkgever) voor de kopopleiding A&O dan ontvang je 10% korting op de deelnamekosten opleiding. Jullie moeten je dan tegelijk aanmelden.

Hoe studeer je?
Deze post HBO-opleiding heeft een goede mix van zelfstudie en samenwerking; praktijk en theorie.

De lessen worden vorm gegeven door gecertificeerde A&O-deskundigen en specialisten uit het vakgebied. De specialisten zijn onder andere docenten van verschillende universiteiten en kennisinstituut TNO.

Kerndeskundige

De Arbeids- en Organisatiedeskundige is één van de kerndeskundigen, zoals genoemd in de Arbowet. Daarom bied PHOV naast de opleidingen Hogere Veiligheidskunde en Arbeidshygiëne de opleiding Arbeids- en Organisatiekunde aan als kopopleiding voor reeds gediplomeerde Hoger Veiligheidskundigen en Arbeidshygiënisten. Dit past in onze doelstelling om de kennis op het gebied van technische en organisatorische veiligheid en aanverwante gebieden te vergroten. 

Prettig studeren

Mocht je een onderdeel van het programma hebben gemist, is het mogelijk deze bij een volgende groep in te halen.

PHOV maakt gebruik van centraal gelegen goed bereikbare leslocaties in Utrecht en omgeving.

Cursusbureau PHOV 

Doordat we een kleine gespecialiseerde organisatie zijn, ken je iedereen, zijn de lijnen kort en word je persoonlijk benaderd.

Locatie Utrecht Lunetten
Kijk op www.phov.nl of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.
Oké Niet oké