Agenda

Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Per jaar Per maand Per week Vandaag Zoeken Ga naar maand
MVK-MAH gecombineerd
Contact 030-2318212

VOOR WIE?

Arbeidshygiëne en veiligheidskunde zijn twee nauw verbonden disciplines, want arbeidsveiligheid en gezondheid van werknemers ligt in elkaars verlengde. Veiligheidskundigen en arbeidshygiënisten helpen bedrijven om de arbeidsongevallen en beroepsziekten te voorkomen, iets wat nog steeds te veel voorkomt. In de praktijk zie je dan ook dat beide beroepsgroepen hecht samenwerken of zelfs in één persoon verenigd zijn.

Twee diploma's in één traject

Als je de gecombineerde opleiding Middelbare Veiligheidskunde-Middelbare Arbeidshygiëne succesvol afrond krijg je het diploma Middelbare Veiligheidskunde én het diploma Middelbare Arbeidshygiëne.

STARTDATA

24 september 2018

avondopleiding

Utrecht

Lestijden

dagopleiding   8.30 tot 16.15 uur
avondopleiding   17.45 tot 21.00 uur

Duur opleiding

63 dagdelen les met aansluitend het scriptietraject.

Omvang van de opleiding en studiebelasting

De opleidingsduur van 1.370* uur is als volgt opgebouwd:
190 uur contacturen.
600* uur voor het scriptietraject.
580* uur zelfstudie.
* De genoemde getallen zijn indicatief. De totale studiebelasting is afhankelijk van reeds aanwezige kennis en ervaring en van het ambitieniveau.

INHOUD OPLEIDING

De gecombineerde opleiding Middelbare Veiligheidskunde-Middelbare Arbeidshygiëne bestaat uit: 


ERVARINGEN OUD-CURSIST


Wim Barelds - AkzoNobel

"De opleiding had veel raakvlakken met de praktijk, vooral met de directe werkvloer. We kregen les van docenten uit het vak. Als we les over een arbeidshygiënisch onderwerp hadden, kregen we les van een arbeidshygiënist. Kregen we les over BHV, dan kregen we die ook echt van een brandweerman. Kijk, dat is echt hun expertise, dus je kunt die mensen helemaal uithoren, want ze weten er alles vanaf." 

KOSTEN

Kosten gecombineerde opleiding Middelbare Veiligheidskunde-Middelbare Arbeidshygiëne (start 2018)

€  6.250,-      deelnamekosten opleiding
900,-   lesmateriaal
350,-   deelname eindexamen
       
7.500,-   totale kosten opleiding (excl. 21% btw)

 

Prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

WAAROM DEZE OPZET? 

In de praktijk blijkt dat MVK’ers vaak ook arbeidshygiënische taken uitvoeren. Taken waar ze geen of nauwelijks scholing voor hebben gevolgd. Met de MVK hebben ze een achtergrond in de korte-termijn-risico’s, waar de arbeidshygiëne zich meer richt op de arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s op lange termijn.
PHOV wil graag mensen opleiden die op zowel korte als lange termijn naar de gezondheidsrisico’s kijken en hier adequaat actie op kunnen nemen. Mensen die de gecombineerde opleiding MVK-MAH hebben gevolgd, kunnen door bedrijven breed ingezet worden op het gebied van gezondheidsrisico’s op zowel korte als lange termijn.

ZO MAAKT PHOV HET VERSCHIL

  • In één traject zowel het diploma Middelbare Veiligheidskunde (MVK) als het diploma Middelbare Arbeidhygiëne (MAH) behalen.
  • De opleiding MVK-MAH sluit naadloos aan bij de gecombineerde opleiding Hogere Veiligheidskunde-Arbeidshygiëne van PHOV, wat doorstromen vereenvoudigd.

Mooie verbinding praktijk en theorie

Je krijgt les van docenten uit de praktijk: de beste kennis uit de eerste hand. Binnen de opdrachten komen opleiding en werk samen, deze voer je uit in de eigen werkomgeving. Je werkt vaak intensief samen met medecursisten waardoor je ook veel leert van hun ervaring en expertise.
Het onderwijs is geënt op de Nederlandse wet- en regelgeving, is up to date en anticipeert op nieuwe wetgeving.

Kwaliteit gewaarborgd

PHOV is al ruim 25 jaar toonaangevend met haar opleidingen en heeft haar stempel gedrukt op de ontwikkeling en toekomst van het vakgebied.

De stichting PHOV kent geen winstoogmerk maar heeft kwaliteitsverbetering en ontwikkeling van ‘het vak veiligheidskunde’ als doelstellingen.

Prettig studeren 

PHOV beschikt over centraal gelegen goed bereikbare leslocaties in Utrecht en omgeving.
Doordat we een kleine gespecialiseerde organisatie zijn, ken je iedereen, zijn de lijnen kort en word je persoonlijk benaderd.

 

 

Locatie Utrecht Lunetten
Kijk ook op www.phov.nl of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.
Oké Niet oké