Agenda

Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Per jaar Per maand Per week Vandaag Zoeken Ga naar maand
Middelbare Arbeidshygiëne
Contact 030-2318212

WAAROM ARBEIDSHYGIËNE?

De arbeidshygiënist richt zich op de arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s op lange termijn, gezondheidsrisico's die door de lange termijn minder goed zichtbaar zijn. Dit heeft als gevolg dat het vakgebied minder bekend is dan het vakgebied veiligheidskunde, maar zeker niet minder belangrijk. Het vakgebied arbeidshygiëne wordt ook wel met de term 'Arbeid en gezondheid' omschreven.

In de praktijk blijkt dat arbocoördinatoren, preventiemedewerkers en MVK’ers vaak ook arbeidshygiënische taken uitvoeren. Taken waar ze geen of nauwelijks scholing voor hebben gevolgd. Daarom biedt PHOV de opleiding Middelbare Arbeidshygiëne, een post-MBO-niveau, gericht op de gezondheidsrisico's op lange termijn.

WAT KUN JE MET MAH?

Je zet metingen uit. Je maakt rapportages over de uitkomsten van die metingen. Je maakt werkplekinstructiekaarten, geeft voorlichting op het gebied van chemische, fysiologische, biologische en ergonomische factoren. Alle zaken die in de dagelijkse praktijk op termijn gezondheidsschade kunnen veroorzaken zijn jouw prioriteit.


STARTDATA MAH

24 september 2018

avondopleiding

Utrecht

Lestijden

avondopleiding   17.45 tot 21.00 uur
dagopleiding   8.30 tot 16.15 uur

Duur opleiding

28 dagdelen les met aansluitend het scriptietraject.
(Er zit een korte onderbreking in de opleiding.)

Omvang van de opleiding en studiebelasting

De opleidingsduur van 805* uur is als volgt opgebouwd:
125 uur contacturen.
300* uur voor het scriptietraject.
380* uur zelfstudie.
* De genoemde getallen zijn indicatief. De totale studiebelasting is afhankelijk van reeds aanwezige kennis en ervaring en van het ambitieniveau.

INHOUD OPLEIDING

De opleiding Middelbare Arbeidshygiëne bestaat uit: 


ZO MAAKT PHOV HET VERSCHIL

Mooie verbinding praktijk en theorie

Je krijgt les van docenten uit de praktijk: de beste kennis uit de eerste hand. Binnen de opdrachten komen opleiding en werk samen, deze voer je uit in de eigen werkomgeving. Je werkt vaak intensief samen met medecursisten waardoor je ook veel leert van hun ervaring en expertise.

Het onderwijs is geënt op de Nederlandse wet- en regelgeving, is up to date en anticipeert op nieuwe wetgeving.

Prettig studeren

PHOV beschikt over centraal gelegen goed bereikbare leslocaties in Utrecht en omgeving.
Mocht je een les moeten missen, is het mogelijk deze bij een volgende cursusgroep in te halen.
Doordat we een kleine gespecialiseerde organisatie zijn, ken je iedereen, zijn de lijnen kort en word je persoonlijk benaderd.

Locatie Utrecht
Kijk ook op www.phov.nl of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.
Oké Niet oké