Lekkage ammoniakfabriek Chemelot

16.00u - Inmiddels is de situatie rond de ammoniakuitstoot helemaal onder controle. Het incident en de oorzaken zullen onderzocht en geëvalueerd worden.
15.20u - De ammoniakuitstoot is gestopt en de waterschermen zijn verwijderd. Er is afgeschaald van Grip 1 naar Grip 0.
14:45u - De ammoniakuitstoot is nog aanwezig maar neemt af en is d.m.v. waterschermen afgeschermd. Er is inmiddels afgeschaald van Grip2 naar Grip 1.

Op het bedrijventerrein Chemelot bij Geleen is een lekkage in een ammoniakfabriek. De brandweer probeert de situatie onder controle te krijgen. De fabriek is van het bedrijf OCI Nitrogen. Dat bedrijf produceert ammoniak voor de productie van kunstmest en melamine. Er klinken sirenes bij het terrein.

Lekkage
Oorzaak van het lek is een kortsluiting die leidde tot klein brandje. De lekkage is bij de melamine-fabriek bij OCI Nitrogen. De wolk is alleen op Chemelot. De brandweer heeft een waterscherm ingezet om de ammoniakwolk te beheersen.

Woordvoerder Klaas Bos van Chemelot heeft laten weten dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid. Er is geen ammoniak gemeten buiten de grenzen van het Chemelot-terrein.

Bronnen: NU.nl, NOS , Limburg1 en Chemelot
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.