Nieuwe versie GPI (3.0) beschikbaar

Ieder najaar - nu voor de derde keer - is er een nieuwe actuele versie van de GPI. In de animaties zijn nieuwe onderwerpen toegevoegd (o.a. belang van goede hygiëne, situaties waarbij je niet lekker in je vel zit of last hebt van hoge werkdruk) en is er extra aandacht voor bepaalde onderdelen, zoals laden, lossen, hijsen of werken op hoogte. Ook zijn de filmpjes, vraagvormen en toetsvragen zoals ieder jaar aangepast. Zo zijn er in deze GPI negen nieuwe situatiefilmpjes, waarbij je moet aangeven wat er fout gaat. In een introfilmpje vertellen vijf mannen met verschillende functies uit de praktijk over het belang van de GPI. De toetsvragen zijn zo praktijkgericht mogelijk gemaakt.

De Waarborgcommissie, waarin veiligheidskundigen van verschillende opdrachtnemers en opdrachtgevers zitting hebben, hebben hard gewerkt om weer een waardevolle GPI tot stand te brengen. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van de input uit ongevallencijfers en van ervaringen uit de praktijk. Naast het verschaffen van een generieke instructie voor de bouw, infra en installatietechniek, hoopt de GC Veiligheid met de GPI het veiligheidsbewustzijn bij iedereen te verhogen onder het motte 'Werken doen we samen, samen werken we veilig!'

Een jaar lang hebben gebruikers de kans gekregen om het GPI-examen na afloop te beoordelen. Ruim 17.000 kandidaten hebben een cijfer gegeven en waardevolle feedback achtergelaten. 80% gaf de GPI een 8 of hoger.

Naar de GPI 3.0

Bron: GC Veiligheid
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.