Twee militairen omgekomen bij helikoptercrash

2 militairen omgekomen bij helikoptercrash in Caribische Zee

Nieuwsbericht | 20-07-2020 | 05:12

Bij een crash met een NH90-maritieme gevechtshelikopter zijn 2 van de 4 bemanningsleden om het leven gekomen. De helikopter raakte zondag aan het einde van een kustwachtpatrouille te water in de Caribische Zee, vlakbij Aruba.

Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer maakte dit bekend tijdens een persconferentie in Den Haag. De families van de omgekomen militairen waren toen al door Defensie op de hoogte gebracht.

Lees de complete 'Toespraak Commandant der Strijdkrachten bij persconferentie op 20 juli 2020'

Het gaat om een NH90-helikopter met in totaal vier personen aan boord. De twee overlevenden hebben "geen ernstig fysiek letsel" opgelopen. De helikopter was bezig met een kustwachtpatrouille in de Caribische zee, waarna het neerstortte.
De helikopter was gestationeerd op het marineschip de Zr. Ms. Groningen, dat bij Curaçao ligt. Een kustwachthelikopter en Defensieduikteam ondersteunen Zr.Ms. Groningen om de NH90 veilig te stellen. Daarbij heeft vooral de flight recorder (zwarte doos) prioriteit. De Nederlandse NH90-vloot zal voor onbepaalde tijd niet vliegen.
Het ligt in de lijn der verwachting dat de Inspectie Veiligheid Defensie onderzoek gaat doen.

Bron: Rijksoverheid en NU.nl

Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.