Arbo>> publiceert Partner of Choice onderzoek

Het Partner of Choice onderzoek is dit voorjaar uitgevoerd onder lezers en websitebezoekers van Arbo>>. Het ging daarbij om beslissers die op hun vakgebied direct verantwoordelijk zijn voor het aankoopproces of daar grote invloed op hebben.

De motivatie achter de inkoop verschilt per bedrijf: hoge risico’s, voldoen aan de wet of goede zorg voor medewerkers. Ook het inkoopproces is lang niet overal gelijk. Waar de ene arbofunctionaris alleen op pad gaat, adviseert de ander de inkoper, het management of de werknemers. Maar het doel is wel altijd hetzelfde: het vinden van een passende partner. Eentje met wie het goed samenwerken is, zodat er kwaliteit ontstaat tegen een goede prijs.

De centrale vraag: met wie doet u het liefst zaken?

Het doel van het Partner of Choice onderzoek is om arbo-experts op weg te helpen bij een goede keuze in leveranciers. Daarbij gaat het om leveranciers op 8 relevante aandachtsgebieden. Denk bijvoorbeeld aan zaken als het goedkeuren van de RI&E of het vinden van een PBM-leverancier. Maar ook aan het inkopen van een opleiding of de samenwerking met een arbodienst.

In de enquête stond een simpele, maar cruciale vraag centraal: met welke bedrijven doet u het liefst zaken op die 8 aandachtsgebieden? Op basis van de 833 reacties zijn per aandachtsgebied één of twee lijsten samengesteld: een ‘toplijst’ en een ‘challengerslijst’.

Lees alle uitkomsten in het Partner of Choice by Arbo>> digimagazine

Bron: Arbo-online
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.