Onderzoek ‘Werken tijdens de Corona-crisis’

TNO doet onderzoek naar de effecten van de corona-maatregelen op het dagelijks leven en werk. Welke maatregelen worden er genomen in bedrijven en wat zijn de effecten daarvan? Hoe veerkrachtig zijn we en welke creatieve initiatieven ontstaan er? Op basis van de resultaten worden adviezen geformuleerd en gedeeld om werknemers én werkgevers te helpen om zo goed mogelijk te blijven functioneren in deze crisis.

Het is de bedoeling dat dit onderzoek nuttige gegevens oplevert over de werkomstandigheden, werkbeleving en het welbevinden van verschillende groepen werknemers in deze bijzondere periode. Door specifieke risico’s snel in kaart te brengen, kan TNO op basis daarvan advies uitbrengen.
Er wordt gevraagd naar nieuwe initiatieven, goed werkende maatregelen en positieve bij-effecten van deze situatie. Deze kunnen een inspiratie zijn voor de rest van Nederland. Via het blog ‘Werken tijdens de Corona-crisis’ deelt TNO deze initiatieven, de resultaten van het onderzoek en adviezen.

Hoe werkt het?

Via de TNO-app How Am I monitort TNO gedurende een langere tijd de ontwikkeling van werknemers (aanmelden).
De antwoorden worden niet gelinkt aan een e-mailadres en op een beveiligde omgeving van TNO opgeslagen.
Via een blogpagina publiceert TNO wekelijks de voorlopige resultaten.

Duur onderzoek

Gezien de onduidelijkheid over het verloop en de duur van deze crisis, is de looptijd van dit onderzoek nog niet bepaald. Uiteraard heeft u altijd de mogelijkheid om uw bijdrage te stoppen. Enkele maanden na afloop van de beperkende maatregelen stuurt TNO nog een keer een vragenlijst om de effecten op de langere termijn te meten en de mogelijke veranderingen die dit heeft gehad op de manier van werken.

Bron: TNO
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.