Fatale explosie in Lochem

Bij een explosie in Lochem (Gelderland) is vanmorgen een dodelijk slachtoffer gevallen.

De brandweer ontving tegen 07.20 uur een melding over een brand op het terrein van de Twentsche Kabelfabriek aan de Kwinkweerd, waarna zij met meerdere wagens uitrukten. Op het terrein bleek een explosie te hebben plaatsgevonden. Of bij de explosie ook een brand was ontstaan, is niet bekend. Daarna kwamen veel hulpdiensten ter plaatste naar de fabriek aan de Kwinkweerd. Op het terrein van de fabriek werden na de melding schermen neergezet, vlakbij een container die bol staat.

Container
'We hebben een fabriek met zo'n zestig medewerkers. Iedereen kent elkaar', zegt Twan Zondag, director of operations van het bedrijf tegen Omroep Gelderland. 'Het hele bedrijf is aangedaan, dit is gewoon het laatste wat je verwacht.'
Volgens hem is het de eerste keer dat er een dode is gevallen bij een ongeluk in het bedrijf. 'We zijn altijd zeer gespitst op alle risico's. De explosie vond plaats in een servicecontainer die gebruikt wordt voor opslag. Daar gebeuren eigenlijk nooit gekke dingen mee. Zoiets zie je niet aankomen.'

Een deel van het terrein is afgezet met politielint en rondom de zeecontainer zijn zwarte schermen geplaatst. De technische recherche doet samen met de Inspectie SZW, de voormalige arbeidsinspectie, onderzoek.

Bronnen: AD, NOS, OmroepGelderland en Gelrenieuws
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.