Lichaam gevonden in gezonken binnenvaartschip op Westerschelde

Het stoffelijk overschot dat de politie maandag vond tijdens bergingswerkzaamheden in het gezonken binnenvaartschip Cardium, is van de stuurman van het schip. Dat heeft de politie bevestigd.

Het binnenvaartschip zonk op 9 maart in de monding van de Sloehaven bij Vlissingen. Er waren in totaal twee opvarenden. De 39-jarige eigenaar uit het Zeeuwse Rilland lag na het ongeval in het water en is naar de kant gebracht. De ander, een 43-jarige stuurman, wordt nog vermist. Eerdere zoektochten naar de man leverden niets op. Volgens regionale media heeft het slachtoffer de Filipijnse nationaliteit.

Het schip was begin vorige maand van Hansweert onderweg naar Vlissingen. Het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval wordt gestart zodra het schip geborgen is, maakte de politie eerder bekend.
Het schip is in tweeën gezaagd, de voorste 25 meter van het schip is nu naar boven getakeld. De rest van het schip wordt in de loop van de week geborgen.

Opmerkelijke samenloop van nieuws: Aanvaring tussen cruiseschip en tanker op Westerschelde

Bronnen: NU.nl en NOS
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.
Oké Niet oké