Aanvaring tussen cruiseschip en tanker op Westerschelde

Bij een aanvaring op de Westerschelde tussen een Zwitsers passagiersschip en een tanker zijn vijf mensen lichtgewond geraakt, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland. Een persoon is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek, de anderen konden aan boord behandeld worden.

De aanvaring tussen de beide schepen vond kort na middernacht plaats op de Westerschelde ter hoogte van Terneuzen. Over de oorzaak van de aanvaring is nog niets bekend. De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat daar onderzoek naar doen.
Het passagiersschip Viking Idun, dat riviercruises maakt, was vanuit Antwerpen op weg naar Gent, terwijl de tanker Chemical Marketer juist koers zette naar Antwerpen.

De Viking Indun heeft 171 passagiers aan boord en telt 44 bemanningsleden. Beide schepen hebben geen lekkage, want de beschadigingen zitten boven de waterlijn. Het cruiseschip ligt nu aan de steiger Buitenhoofd bij Terneuzen. Daar wordt bekeken of het nog verder kan varen.
De opvarenden van het cruiseschip hebben aan wal bij een hotel in Terneuzen ontbeten en worden met vervangend vervoer naar Gent gebracht. Ze zijn volgens Remco Duerinck van de Veiligheidsregio Zeeland erg geschrokken door de aanvaring. Aan boord van het schip is de ravage door de aanvaring in ieder geval groot.

De tanker is met een sleepboot naar de Sloehaven in Vlissingen gesleept voor inspectie. Het schip is geladen met aardolie.
De twee schepen blijven nog zeker tot dinsdag aan de ketting liggen.
De tanker Chemical Marketer moet eerst leeggepompt worden en het passagiersschip Viking Indun wordt nog onderzocht, meldt een woordvoerder van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) maandag.

Bronnen: NU.nl, OmroepZeeland
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.
Oké Niet oké