Blussysteem op hol en treinbotsing in regio Rotterdam

Bij een expediteursbedrijf in Rotterdam-Zuid is het schuimblussysteem op hol geslagen. In de loods staat zó veel schuim, dat hulpdiensten massaal zijn uitgerukt. Het schuim wordt opgeruimd en er is geen risico meer dat het schuim de A15 opwaait.

Tientallen brandweerlieden zijn aanwezig op het bedrijventerrein aan de Willem Barentszstraat, naast de A15 richting Ridderkerk. Ze sproeien erop los, in de hoop de grote bergen wit schuim neer te slaan met water en gevaar op de snelweg te voorkomen. 'Als het schuim de A15 opwaait, hebben we een serieus probleem', aldus de Veiligheidsregio. Inmiddels is dat risico voorbij. In het pand staat er nog wel anderhalve meter schuim. Dat wordt opgeruimd door particuliere bedrijven, meldt de Veiligheidsregio.

Het bedrijf laat in een statement weten dat er alleen materiële schade is. Het brandalarm ging af in het magazijn dat chemicaliën bevat. Daarom is er een automatisch systeem dat het magazijn vult met schuim in het geval van brand.
'Het systeem werd geactiveerd zonder dat er brand was of onderhoudswerkzaamheden waren. We weten nog niet waardoor dat kwam. Grote delen van de enorme loods staan nu vol schuim. Doordat een deur openstond, ligt het ook buiten', aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio. Er zijn geen gewonden gevallen, niemand raakte verdwaald in het metershoge sop.

Elders in de regio is een chauffeur van een tankvrachtwagen deze morgen gewond geraakt bij een botsing met een trein in de Europoort. De chauffeur was na de aanrijding aanspreekbaar en is naar het ziekenhuis gebracht. ProRail is bezig met opruimwerkzaamheden. De tank van de wagen is niet lek geraakt.

Bron: AD
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.