Norm voor Winter- en wegenonderhouds- uitrusting wordt herzien

Deel 1 van CEN/TS 15430 wordt herzien. Het gaat om "Protocol voor gegevensoverdracht tussen server van de bron en de server van de volger". De Nederlandse expert, Gerben Blom, is projectleider voor de herziening.

De Europese Technische Specificatie wordt ontwikkeld in Werkgroep CEN/TC 337/WG 3 "Interface between vehicles and equipment" die hiervoor uit de slaapstand is gehaald. Vanuit Nederland zijn Aebi-Schmidt en BG Engineering hier nauw bij betrokken. Beide zijn ook bezig met het voorbereiden van een protocol voor server-server communicatie om eventueel toe te voegen aan de CEN/TS, als daar voldoende draagvlak voor blijkt. Dat zou in de vorm van een nieuw derde deel zijn. Daar werken BG Engineering en Aebi-Schmidt nauw voor samen.

Meepraten
Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied?

De leden van NC 341075 "Wegenonderhoudsmachines en hun -producten" werken actief mee aan standaardisatie op het gebied van wegenonderhoudsmachines en gerelateerde apparatuur. Behalve het ontwerp zijn ook de samenstelling van zout en "Road Weather information systems" onderwerp van standaardisatie. Het onderwerp 'uitwisseling van data' is een zeer actueel onderwerp en speelt op het gehele werkgebied van machinebouw.

Er worden vooral Europese normen gemaakt via CEN/TC 337 "Winter maintenance and road service area maintenance equipment" en de verschillende werkgroepen.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over deze norm of over het normalisatieproces, dan kunt u contact opnemen met : mw Wiene Fokkinga, secretaris normcommissie 341075 "Wegenonderhoudsmachines en -producten", telefoon 015 2 690 180 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bron: NEN
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.