Zeshonderd bezoekers op Jaarcongres Industriële Veiligheid

Op donderdag 24 december was de klassieke industriële locatie bij uitstek, DeFabrique in Utrecht, weer de standplaats van het Jaarcongres Industriële Veiligheid. Het evenement was met bijna zeshonderd bezoekers uitverkocht.  "Het succes schept verplichtingen voor volgend jaar", aldus een tevreden Event Director Jasper Lazet in een kort onderonsje met DeVeiligheidskundige.

Keynote Speakers Benno Baksteen, Rudolf de Bruijn en filosoof/psychiater Damiaan Denys mochten hun visies en ervaringen uiteenzetten aan alle aanwezigen in de plenaire zaal. Meer gespecialiseerde break-outsessies vonden verspreid in het gebouw plaats.

DeVeiligheidskundige had een stand in de foyer, naast de tweede ingang van de Perserij (plenaire zaal). Onze huiskleur (geel) behoefde wat ondersteuning om in het overwegend blauwe omgevingslicht uit de verf te komen. Ergens in de wetten en normen rond verlichting staat dat veiligheidskleuren minstens herkenbaar dienen te zijn, zodat een brandhaspel (rood) en een waarschuwingspictogram (zwart op geel) als zodanig herkend worden.
Wij zijn echter niet van het zeuren (maar wel van de veiligheid) en hebben lof voor de organisatie en het animo van de bezoekers, waaronder opvallend veel veiligheidskundigen. We hebben weer een wachtlijstje voor onze VK-stokpaard rubriek in de nieuwsbrief. De standbemanning heeft geen stem meer over en moet in stilte de visitekaartjes sorteren en archiveren. Niet te systematisch, want dan wordt het een bestand en dat mag niet van de AVG...
Gebonden aan onze plek zijn we niet in staat geweest alle collega’s te bezoeken, noch hebben we kennisgenomen van de inhoud van alle presentaties. Dat hebben de meeste aanwezige VGM-geïnteresseerde gasten wel, met 1 SKO-punt als beloning voor de VK’s.

Volle beurs
Naast DeVeiligheidskundige hadden 69 andere standhouders hun waren en hun deskundigen vóór acht uur ’s ochtends door de sneeuw gesleept, gerold en geglibberd. Na achten volgden letterlijk de rijen bezoekers van het evenement. Voor de doelgroep was deelname aan het congres gratis. Gratis kán betekenen dat er veel 'pennenjagers' rondrennen (of in ons geval liefhebbers van gratis vakliteratuur, hier-waak-ik-stickers, koelkastmagneten en vaalblauwe timmermanspotloden die thuis tóch geel blijken te zijn). Bij deze vakbeurs niets van dat alles: kennisverspreiders vinden een echt geïnteresseerd gehoor, verkopers registreren hun 'leads' en 'instituten' kunnen hun menselijke gezicht tonen. De standhouders die we hebben gesproken zijn gematigd positief (enkelen) tot zeer tevreden over het niveau en het aantal van de bezoekers.

Hieronder een korte foto-impressie van de dag:
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.
Oké Niet oké