OvV onderzoekt ongeval Prins Bernhardbrug Zaandam

De Onderzoeksraad voor Veiligheid start een verkort onderzoek naar het ongeval op de Prins Bernhardbrug in Zaandam waarbij in de avond van 28 november een ouder echtpaar zwaargewond raakte.  Dit heeft de Raad besloten op basis van de uitkomsten van het verkennend onderzoek.

De slachtoffers uit Zaandam kwamen op de reling van de brug terecht toen deze openging. De 78-jarige vrouw viel op het fietspad en haar man (77) in het water. Omstanders haalden hem eruit, waarna hij moest worden gereanimeerd.

In het onderzoek kijkt de Raad naar de oorzaak van het ongeval en naar het bedienen van bruggen op afstand. Bij het onderzoek wordt ook het in 2015 gepubliceerde rapport 'Ongeval Den Uylbrug' betrokken. Drie jaar geleden kwam op de Den Uylbrug een 57-jarige fietser om het leven toen een brugwachter de brug opende, terwijl zij op het opengaande deel voor een slagboom stond te wachten. De gemeente Zaanstad paste de beveiliging van deze brug na het ongeval aan.

De precieze focus van het onderzoek wordt in de komende weken bepaald, aldus de OVV.

Bronnen: OvV, NU.nl, Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.
Oké Niet oké