Nieuw A-blad Dieselmotoremissie

Graafmachines, trilplaten, heftrucks, langszoevend verkeer. Je kunt het zo gek niet bedenken of het werkt op diesel. En bij de verbranding van diesel komen gassen en deeltjes vrij: dieselmotoremissie (DME). DME kan leiden tot allerlei gezondheidsklachten, zoals hoofdpijn, luchtwegirritatie, COPD, hartklachten en longkanker. Reden genoeg om de blootstelling zo laag mogelijk te houden. Maar welke maatregelen zijn hiervoor mogelijk? Het A-blad DME geeft een overzicht.

Wij tegen het soepie!
Een soepie, zegt dat jou wat? Dat is wat DME ook is. Er zit echt van alles in. Roetdeeltjes, zware metalen, benzeen, waterdamp, koolmonoxide, kooldioxide, zuurstof, stikstofoxides. Roep iets chemisch en het zit erin. Een deel van die ingrediënten is niet goed voor je. Elk heeft zo zijn eigen effect. Lees hier de blog van Tamara Onos: 'Wij tegen het soepie!'. Meer blogs over de pracht en problemen van werk op www.tamaraonos.nl

Bronnen: Volandis en Arbo-online
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.
Oké Niet oké