Dode en gewonde door instorten steiger in Antwerpen

Door het instorten van een steiger in Antwerpen is woensdag een persoon om het leven gekomen. Ook is er een gewonde gevallen. De steiger stond in de Pelikaanstraat bij het centraal station van Antwerpen.

De Pelikaanstraat is afgesloten vanwege de inzet van hulpdiensten, melden de hulpdiensten van Antwerpen. De brandweer is massaal ter plaatse. De politie vraagt mensen om de omgeving te mijden.

De gewonde persoon is overgebracht naar het ziekenhuis. De Belgische hulpdiensten hebben met honden onder het puin naar mogelijke slachtoffers gezocht, maar niemand gevonden. Uit voorzorg wordt de steiger ontmanteld.

Volgens de politie stortte de steiger rond 9.45 uur in. Vanwege het incident is het centraal station in Antwerpen alleen bereikbaar via het Astridplein en rijden bussen een alternatieve route. Volgens de politie worden de afzettingen mogelijk pas na de avondspits afgebroken.

Bronnen: NU.nl, Gazet van Antwerpen en Nieuwsblad.be
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.