Troonrede: 'Meer mensen moeten concreet merken dat het goed gaat'

Nederland is een sterk land, maar "meer mensen moeten concreet merken dat het goed gaat thuis, op het werk en in de wijk." Ook moeten ze ervaren "dat de politiek er voor iedereen is". Dat zei koning Willem-Alexander vandaag in de Ridderzaal. De koning las voor de zesde keer de Troonrede voor, de eerste van het kabinet-Rutte III.

Lees de integrale tekst van de volledige troonrede.
Hieronder een paar korte citaten die van belang (kunnen) zijn voor veiligheidskundigen.

Arbeidsmarkt in balans
"De gunstige economie biedt ruimte om de sociaaleconomische structuur van ons land sterker en moderner te maken. Het wetsvoorstel Arbeidsmarkt in balans heeft als doel dat het voor werkgevers minder risicovol wordt mensen een vast contract aan te bieden. De regering wil daarnaast schijnzelfstandigheid tegengaan. Zzp’ers die bewust kiezen voor het ondernemerschap wordt niets in de weg gelegd."

Personeel
"Om beter te kunnen voldoen aan de grote vraag naar technisch personeel krijgen vmbo-scholen met een technisch profiel extra geld."
"De gunstige economie biedt ook ruimte om te investeren in voorzieningen en vakmensen die de basis vormen onder een sterk land."

Bronnen: NU.nl en NOS
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.
Oké Niet oké