Chemours neemt stappen om uitstoot te minimaliseren

Chemours is van plan om circa € 75 miljoen te investeren in de fabriek in Dordrecht, met als doel een significante verlaging van alle emissies van organische en gefluorideerde stoffen. Chemours beoogt een reductie met 99% van de totale GenX-emissies tegen het einde van 2020, in vergelijking met de emissie niveaus van 2017.

Daarnaast richt de onderneming zich op een reductie van de emissies van alle organische en gefluorideerde stoffen met 80% in 2023. Chemours wil ervoor zorgen dat deze doelen worden opgenomen in zijn  vergunning. De onderneming zal blijven samenwerken met alle belanghebbenden waaronder de bevoegde overheden en de gemeenschappen om hen heen.
De twee-fasen benadering combineert maatregelen die onmiddellijk ingaan met technologie voor de langere termijn, met specifieke jaarlijkse reductiedoelen.

Voor de zomer meldde de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) dat mogelijk kankerverwekkende stoffen die Chemours bij de GenX-technologie gebruikt in het verleden via het afval in lucht, bodem en water terechtkwamen. Ook constateerde de inspectie dat het Dordtse bedrijf transporteurs en verwerkers van afval niet op de hoogte bracht dat de stoffen in het afval zitten.
Chemours zegt dat de geavanceerde technologie nu wordt ingezet als "blijk van toewijding aan verantwoord milieubeheer". "We werken nauw samen met de autoriteiten en andere betrokkenen om de belasting van het milieu te verminderen."

Paul Kirsch, President, Chemours Fluoroproducts, "Wij nemen de zorgen van de gemeenschap serieus en wij zijn toegewijd om verder te gaan dan de eisen die wet- en regelgeving aan ons stellen, om aan de verwachtingen te voldoen die de gemeenschap van ons heeft, nu en in de toekomst."
Hij voegt daaraan toe, "Wij hebben een toegewijd team van hooggekwalificeerde wetenschappers en ingenieurs, aangevuld met externe deskundigen, die voortdurend werken aan een scala van reductie oplossingen voor de lange termijn. Wij zijn ervan overtuigd dat als deze oplossingen worden toegevoegd aan de succesvolle maatregelen die wij recent hebben genomen, de Chemours fabriek in Dordrecht een voorloper zal zijn in de industrie op het vlak van emissiebeheersing naar zowel water als lucht."

Bronnen: Chemours en NU.nl
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.