Regeerakkoord: de reacties

Verschillende branche- en belangenorganisaties hebben een eerste reactie gegeven op het regeerakkoord.

UNETO-VNI
Rutte-III geeft vaart aan de energietransitie
UNETO-VNI verwacht dat de energietransitie met het regeerakkoord van Rutte-III extra vaart krijgt. De ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel ziet vooral het plan om de nieuwbouw én een groot aantal bestaande woningen aardgasvrij te maken als een signaal dat het roer van de energievoorziening om gaat. Voorzitter Doekle Terpstra: 'De leden van UNETO-VNI gaan deze uitdaging graag samen met de overheid en onze andere partners aan.'
Lees meer>>

Bouwend Nederland
Regeerakkoord Rutte III goede basis voor de toekomst bouw- en infrasector
Het regeerakkoord van het kabinet Rutte III biedt de bouw- en infrasector een goede basis voor de toekomst. In aanloop naar de verkiezingen heeft Bouwend Nederland op twee zaken ingezet: investeren in Nederland en het aantrekkelijk maken van werkgeverschap. Het regeerakkoord Vertrouwen in de toekomst toont aan dat dit kabinet onze visie deelt.
Lees meer>>

FME
Nu verder: ambitie en lef graag!
De nieuwe coalitie heeft haar akkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’ gepresenteerd. De omstandigheden zijn gunstig. De economie draait goed en er is weer ruimte om te investeren. Mooi, én… Om deze goede uitgangspositie daadwerkelijk om te zetten in vooruitgang, is het nu aan het nieuwe kabinet om toekomstgericht te durven investeren en handelen. Alleen dan kunnen de ondernemingen uit de technologische industrie een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen.
Lees meer>>

FNV
Een kabinet voor de aandeelhouder, niet voor de mensen
FNV voorzitter Han Busker reageert strijdvaardig op het nieuwe regeerakkoord. Busker: ‘Door de keuzes die deze regering maakt, wordt het dagelijkse leven van mensen duurder, terwijl de aandeelhouders in de watten worden gelegd.'
Lees meer>>

FNV ZZP
Regeerakkoord levert schijnzekerheid op
Geen collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen. FNV Zelfstandigen vindt het een gemiste kans van dit nieuwe kabinet. Ruim 80 procent van de zelfstandigen is op dit moment niet verzekerd. Vaak kúnnen zelfstandigen zich niet eens verzekeren vanwege te hoge premies en uitsluitingen. Zelfstandigen in de bouw kunnen zich bijvoorbeeld maar verzekeren tot hun 60ste. Marjan van Noort van FNV Zelfstandigen: 'Kortom, ook nu wordt het probleem voor de zelfstandigen niet opgelost.'
Lees meer>>

VNCI
VNCI ondersteunt klimaatambitie nieuw kabinet
VNCI-directeur Colette Alma: "Met de voorgestelde ambitie wil het kabinet Rutte III invulling geven aan de afspraken uit het klimaatakkoord van Parijs. Ook de chemische industrie maakt hier werk van en ziet in het voorgestelde beleid duidelijke aanknopingspunten om samen te werken. Wij kunnen ons goed vinden in de focus die gelegd wordt op CO2-reductie. Maar nu Nederland kiest voor een eigen aanvulling op EU-beleid, is het cruciaal dat de regering ervoor kiest om bedrijven die internationaal concurreren te compenseren voor de hogere klimaatkosten. Voor de vereiste transitie met groei van welvaart en banen is het van belang dat chemiebedrijven juist in deze fase internationaal competitief kunnen blijven."
Lees meer>>

Metaalunie
Koninklijke Metaalunie kijkt positief naar regeerakkoord
‘Koninklijke Metaalunie is verheugd dat er, na maanden van formeren, een nieuw kabinet is. Er liggen immers voldoende uitdagingen die nu eindelijk opgepakt kunnen en moeten worden. We zullen de feitelijke uitwerking van de beleidsvoornemens nog bestuderen, maar op dit moment kijken we met een positieve bril naar de plannen van het nieuwe kabinet’. Dit zegt Jos Kleiboer, directeur Beleid van Metaalunie in een eerste, korte reactie op het nieuwe regeerakkoord.
Lees meer>>

Lees ook: Regeerakkoord: wat als eerste opvalt
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.
Oké Niet oké