'Gronden voor dood door schuld bij brand woontoren Londen'

Er zouden gronden zijn om de eigenaren van de in juni uitgebrande woontoren in Londen aan te klagen wegens dood door schuld.

Dit meldt de BBC donderdagavond op basis van een brief die de Britse politie aan de bewoners van de toren heeft gestuurd. Hierin staat dat de raad en de afdeling woningbeheer van de deelgemeente Kensington-Chelsea gronden heeft om de eigenaren van het pand mogelijk te vervolgen.

"After an initial assessment of that information, the officer leading the investigation has today notified the Royal Borough of Kensington and Chelsea and the Kensington and Chelsea Tenancy Management Organisation that there are reasonable grounds to suspect that each organisation may have committed the offence of corporate manslaughter under the Corporate Manslaughter and Corporate Homicide Act 2007," it said.

Bij de brand kwamen zeker tachtig mensen om het leven. Het vuur kon zich snel verspreiden door het gebruikte isolatiemateriaal. Dat was niet voldoende brandwerend, maar werd bij een recente renovatie toch gebruikt voor de bekleding van alle wanden in de flat.

Alleen organisaties kunnen worden beschuldigd van collectieve doodslag. Op dit moment kan niemand worden gearresteerd.

Bronnen: NU.nl en BBC
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.
Oké Niet oké