NVVK-prijzen 2017

Op 20 april 2017 vond tijdens een zeer goed bezochte bijeenkomst bij Avans Hogeschool in ’s Hertogenbosch de uitreiking plaats van de competitie om de NVVK-scriptieprijs 2017. De vakjury heeft zich vanaf november 2016 gebogen over 22 eindscripties die waren genomineerd door opleiders voor middelbare, hogere en integrale veiligheidskunde en door hogescholen met -om het kort samen te vatten- veel veiligheid in het curriculum. Met de grondigheid waarmee de jury zich jaarlijks van haar taak kwijt, was het ook voor editie 2017 een klus. Uiteindelijk werden vier van de 22 nominaties van voldoende inhoud en zwaarte bevonden om de auteurs ervan uit te nodigen voor een publiekspresentatie. Deze vier hielden hun presentatie op 20 april ten overstaan van een publiek van NVVK-leden, collega’s, familieleden en natuurlijk de opleiders.

Geen verliezers
Voorafgaand aan de presentaties werden de genomineerden die niet voor een publiekspresentatie waren gekozen toch persoonlijk op het podium bedankt voor hun deelname. De oorkonde, bloemen, een cadeaubon en een jaarlidmaatschap van de NVVK: zo werd het ook voor hen een feestelijke middag.

Toen kwamen de sprekers aan bod:
Nancy Kuiper, mvk, Kader, Almelo
"Wat zit er achter de voordeur? Risico’s van een huurwoning als werkterrein"
Jan-Kees van Pamelen, hvk, NCOI Techniek, Hilversum
"Inductieve Incidenten. Onderzoek naar de haalbaarheid om inductie-incidenten onder hoogspanningslijnen bij aannemers te reduceren"
Geert van de Sande, hvk, Apply, Terneuzen
"Effectief incidentenonderzoek. Onderzoek naar een doeltreffende incidentenonderzoeksmethodiek, uitvoerbaar door het middenkader met een maximaal leereffect voor het stuwadoorsbedrijf OVET"
Daphne Oude Veldhuis, hvk, Kader, Almelo
"De bevende opslagtank"


De winnaars
De NVVK-scriptieprijs 2017 ter waarde van € 2.000,- is uitgereikt aan Daphne Oude Veldhuis. De keuze van de vakjury voor “De bevende opslagtank” is verantwoord in het juryrapport.
Jan-Kees van Pamelen en Nancy Kuiper ontvingen ieder van de vakjury een eervolle vermelding ter waarde van € 1.000,-.
Evenals Daphne, Jan-Kees en Nancy ontving ook Geert van de Sande de waardering van de jury voor zijn deelname in de vorm van de oorkonde, bloemen en een jaarlidmaatschap. Geert kreeg ook een cadeaubon.

De NVVK-publieksprijs 2017 is na stemming uitgereikt aan Nancy Kuiper, zij bleek het overgrote deel van de stemmen veroverd te hebben. Zij ontving de prijs ter waarde van € 1.500,- uit handen van de NVVK-stemcommissieleden Tom Verburg en Hendri Voskuilen. Rand Hamam, publieksprijswinnares van 2016, had in een felicitatietekst voor de winnares van dit jaar uiteengezet wat het winnen van de publieksprijs voor haar heeft betekend: positieve aandacht voor haar onderwerp “Duurzame inzetbaarheid van oudere werknemers”, het gaf uitbreiding aan haar netwerk, ze kreeg de ruimte van haar werkgever zich verder te ontwikkelen en te profileren op dit gebied, kortom: een enorme stimulans, ook van haar opleider Apply.
Nancy Kuiper mag volgend jaar de publieksprijs uitreiken.

Alle beoordeelde scripties zijn beschikbaar op de NVVK-website.

Bron: NVVKCookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.
Oké Niet oké