Waar moet mijn werkgever voor zorgen als ik bedrijfshulpverlener ben?

Uw werkgever zorgt ervoor dat BHV’ers goede scholing en uitrusting krijgen. Zodat u eerste hulp bij ongevallen kunt verlenen, kleine branden kunt bestrijden en mensen kunt evacueren. U kunt ook een opleiding krijgen voor een deel van deze taken. Bijvoorbeeld voor de evacuatie van het gebouw.

Bijscholing en oefening bedrijfshulpverlening
Als bhv'er moet u regelmatig bijscholing krijgen zodat uw kennis en vaardigheden op peil blijven. Hoe en waar uw werkgever de bijscholing moet regelen, staat niet in de wet. Hoe vaak u een herhalingscursus volgt, kan dus per organisatie verschillen. Bhv’ers moeten ook regelmatig oefenen. De overheid raadt aan minimaal 1 keer per jaar een ontruimingsoefening te houden.

Uitrusting bedrijfshulpverlening
Uw werkgever zorgt voor een goede uitrusting, zodat u uw taken als bhv’er goed kunt uitoefenen. Denk daarbij aan communicatiemiddelen als een pieper, portofoon en een hesje waarmee u herkenbaar bent als bhv’er.

Bron: ArboportaalHome
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.