2e ongeval op het spoor deze week

Een intercitytrein is vrijdagochtend (28-4) op een vrachtwagen gebotst in het Brabantse Wouw, vlak bij Roosendaal. Dat meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Het voorste treinstel is bij de botsing ontspoord. De chauffeur van de vrachtwagen kon op tijd het voertuig verlaten en is ongedeerd gebleven, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio tegen NU.nl. De conducteur raakte lichtgewond.
De dieplader stond om een onduidelijke reden stil op de overweg. Het is niet bekend hoeveel passagiers er in de trein zaten. Onder hen zijn geen gewonden en zij zijn geëvacueerd met bussen.

Schade
Bij het ongeluk is veel schade ontstaan aan de spoorwegovergang. ProRail zegt dat ook het spoor flinke schade heeft opgelopen. Op dit moment wordt de schade opgenomen, daarna pas kan worden begonnen met het herstel.

Er rijden de hele dag geen treinen tussen Roosendaal en Bergen op Zoom. Het is nog onzeker of er zaterdag treinen kunnen rijden. De NS zet bussen in.

Onderzoek
ProRail-directeur Pier Eringa wil samen met wegbeheerders onderzoeken hoe incidenten op het het spoor met 'groot bouwmaterieel' in de toekomst kunnen worden voorkomen. Het ging vrijdag voor de tweede keer in een week mis. Maandag botste in Deurne al een graafmachine op een goederentrein (Lees ook: Trein en graafmachine botsen in Deurne).
"Ongelukken zijn altijd mogelijk, maar als zoiets twee keer in een week gebeurt, kan je niet meer spreken van een incident", aldus Eringa. "Je kunt je afvragen of we niet met extra maatregelen moeten komen, samen met de wegbeheerders."
Iedere situatie moet dan afzonderlijk van elkaar worden bekeken. "Waar kun je het met de techniek oplossen,  waar met een overweg en waar gaat het om het gedrag van weggebruikers."

Bronnen: NU.nl en Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.