Trein en graafmachine botsen in Deurne

In het Brabantse Deurne is maandagochtend een goederentrein op een graafmachine ingereden. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. De bestuurder van de graafmachine wist net te ontsnappen. Dit meldt onder meer Omroep Brabant. De graafmachine bevond zich op de spoorwegovergang toen de motor afsloeg. De bestuurder  kreeg de motor niet meer gestart. Hij wist net voor de aanrijding met de trein uit het voertuig te springen. Door het ongeluk rijden er voorlopig geen treinen tussen Helmond en Horst-Sevenum. Er worden voor de hele dag bussen ingezet.

De graafmachine is waarschijnlijk een stuk door de trein meegesleurd, waardoor een aantal bovenleidingen is geraakt. Ook zijn drie portalen beschadigd waaraan de bovenleidingen aan hangen. Verder moeten de overweg en een deel van het spoor worden gerepareerd en is de grond en het spoorgrind vervuild met diesel van de graafmachine en olie van de trein.
''Het kost wel de hele dag om alles te repareren. Er moet ook onderzoek worden gedaan door de politie, Prorail en de Inspectie Leefomgeving en Transport'', aldus Prorail.

Geschrokken
Pier Eringa, president-directeur van Prorail, heeft de plek van het ongeluk maandag bezocht. Hij heeft namens Prorail laten weten geschrokken te zijn en alles op alles te zetten om treinen zo snel mogelijk weer te laten rijden.
Een paar wagons van de goederentrein bevatten chemische stoffen. Maar volgens de brandweer zijn de wagons niet beschadigd en zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Lees ook: Weer ongevallen op spoorovergangen

Bronnen: BlikopNieuws en NU.nl
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.