Nationaal onderzoek 2017 'De wereld van de kwaliteitsmanager'

Door Kwaliteit in Bedrijf (platform voor MVO en kwaliteitsmanagement) is een uitgebreid onderzoek gedaan onder kwaliteitsmanagers: hoe verandert hun (werk)omgeving, wat houdt hen bezig en wat zijn hun uitdagingen in 2017?

Er zijn drie belangrijke conclusies die getrokken kunnen worden uit het onderzoek:
  1. Men is (zeer) positief over de nieuwe ISO 9001:2015 waarin de eisen voor een kwaliteitsmanagementsysteem zijn vastgelegd; certificering tegen deze nieuwe versie staat hoog op de agenda in 2017;
  2. Betrokkenheid van zowel de directie als de werkvloer bij kwaliteitsmanagement is een aandachtspunt en communicatie wordt een essentieel onderdeel van de functie van de kwaliteitsmanager;
  3. Risicomanagement is een hot item: meer dan de helft van de kwaliteitsmanagers wil meer weten over risicomanagement. Een nog groter deel van hen ziet een toenemende versmelting Kwaliteit, Arbo en Milieu met risicomanagement als onderliggend gemeenschappelijk principe. Risicomanagement wordt daarmee een essentieel onderdeel van de functie van de kwaliteitsmanager.
Bron:
NEN
Home
Cookies zijn essentieel voor een goede werking van deveiligheidskundige.nl. Door op oké te klikken geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.